Recept voor Tenoba (gevulde cocoskoek)


Tenoba is ontwikkeld door de Javanen in het district Nickerie, het grootste district van Suriname. In Tenoba komt de smaak van cocos pas echt tot haar recht; deze cocoslekkernij kan ook voor u een smaakvolle afsluiting van een Surinaamse maaltijd of van een Surinaamse aangelegenheid betekenen. Genoeg voor Voor 10 personen Klaar te maken in 35 minuten De smaak van dit gerecht is Cocos SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK!


500 gram witte broodmix
250-300 gram cocos (gemalen)
3 theelepels rode kleurstof
215 gram suiker
2 volle eetlepels volle melk
bloem
Bereidingswijze: Vulling:
De gemalen cocos, suiker, melk en kleurstof goed mengen en op zacht vuur koken totdat de suiker geheel gesmolten is. Deeg:
Bereid de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg rijzen
verdeel de deegmassa in 3 grote balletjes en rol de balletjes met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Verdeel vervolgens de vulling over het uitgerolde deeg en vouw deze daarna 3 keer om en om in de vorm van een stokbrood. Plak de uiteinde dicht met iets water en bestrooi het lichtelijk met de bloem. Bak de Tenoba in 15-20 minuten lichtbruin in een voorverwarmde oven op een temperatuur van 150-200C
uit de oven halen, wikkelen in een natte theedoek en 5 minuten laten afkoelen. Snijd de Tenoba in plakjes in een dikte van 2-3 cm.

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links