Recept voor lamscurry 5


Snijd het lamsvlees in blokjes en bestrooi die met zout en peper. Smelt de boter (of liever nog de reuzel) in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Snipper de ui en de knoflook en snijd de gemberwortel en de sereh fijn. Laat de ui, de knoflook en de gember even mee kleuren. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken. Voeg de tomaten, de koenjit, de tijm, zout, peper, de sereh, het laurierblad en de yoghurt toe en laat de curry met het deksel bijna dicht op de pan ± 50 minuten zachtjes stoven. Schep het gerecht van tijd tot tijd door.


500 gr lamslappen
100 gr boter of reuzel
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1/2 theelepel verse gemberwortel
2 vleestomaten
1 theelepel koenjit
2 theelepels gedroogde tijm
1 laurierblad
peper, zout
1 theelepel verse sereh
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels Bulgaarse yoghurt

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links