Recept voor Zuurkoolstamppot met viscurry


Schil de aardappelen en kook ze in 3 dl water gaar. Roer een papje van 1 dl yoghurt, het citroensap en 2 eetlepels tandoorikruiden. Snijd de vis in blokjes en schep de kruidenyoghurt erdoor. Snipper de ui, breek de kaneelstokjes in stukjes en fruit die samen in 2 eetlepels olie tot de ui zacht is. Schep de zuurkool erop, voeg 1 dl water toe en stoof de zuurkool zachtjes 1 minuut. Schep de visblokjes om met wat bloem. Verhit de frituurolie tot 175°C en bak de visblokjes hierin in delen 4-5 minuten. Houd ze warm. Giet de aardappelen af, stamp ze tot een grove puree en schep er 2 dl yoghurt door. Neem de kaneelstokjes uit de zuurkool en schep de zuurkool door de puree. Geef de tandoorivis er apart bij en strooi er koriandergroen over.


1 kg vastkokende aardappelen
1 zakje tandoorikruidenmix
3 dl volle yoghurt
2 eetlepels citroensap
600 gr visfilet
1 flinke ui
2 kaneelstokjes
olie
500 gr kerriezuurkool
bloem
verse koriander

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links