Recept voor Zomerstoofpot


Pel de sjalotten en de knoflook. Snipper de sjalotten. Snijd het vlees in blokken en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees al omscheppend aan. Neem het vlees uit de pan en bak de spekreepjes knapperig en voeg de sjalot toe. Laat de sjalot afgedekt op een laag vuur ca. 15 minuten stoven en roer het paprikapoeder erdoor (niet laten bakken anders wordt de smaak bitter). Voeg het vlees toe met 5 dl warm water, karwijzaad en de hele teentjes knoflook. Laat het vlees afgedekt in ca. 1 1⁄2 uur zachtjes stoven. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg de tomatenblokjes en de paprika toe en stoof nog ca. 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveertip: lekker met gekookte rijst en een frisse salade.


8 sjalotten
2 teentjes knoflook
600 gram sucadelappen
zout
versgemalen peper
30 gram boter
50 gram magere spekreepjes
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepel karwijzaad
2 paprika’s (rood en groen)
1 blik tomatenblokjes

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur
Tip: laat een verkruimeld sneetje roggebrood of een plak ontbijtkoek meestoven voor extra smaak.

    Home            Recepten           Zoeken             Links