Recept voor Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus


Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, kool en gember hierin 5 minuten. Breng op smaak met zout en laos. Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng extra op smaak met de ketoembar, de ketjap en de sambal. Stamp de aardappelen fijn en meng de kool, de ui en de gember door de puree. Breng op smaak met zout en laos. Bestrooi de stamppot met seroendeng en serveer met de pindasaus.


11/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
zout
2 eetlepels olie
1 grote gesnipperde ui
1 kleine geschaafde witte kool
2 eetlepels geraspte gemberwortel
1/2 theelepel laos
1 zakje pindasaus (Conimex)
gemalen koriander
ketjap, sambal
75 gr seroendeng (pinda-kokosmengsel)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links