Recept voor Witte bonenschotel met ma´s en pompoen


Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Roer de paprika door de gefruite ui. Voeg de stukjes tomaat en de oregano toe. Draai de hittebron laag en laat het mengsel onder nu en dan doorroeren ca. 10 minuten zachtjes sudderen tot een vrij dikke saus is ontstaan. Vermeng de uitgelekte witte bonen met aanhangend vocht in een pan met de tomatensaus, de blokjes pompoen dat alles net onder staat. Voeg evt. nog wat water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat vervolgens alles ca. 15 minuten zachtjes koken tot de blokjes pompoen volkomen gaar zijn. Voeg de ma´skorrels toe. Maak het geheel op smaak met wat zout en peper en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Serveer de bonenschotel in diepe borden.


1 pot witte bonen (500 gram)
olijf- of zonnebloemolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 eetlepels paprikapoeder
3 tomaten in stukjes
1/2 theelepel gedroogde oregano
500 gram schoongemaakte en in kleine blokjes gesneden pompoen
1 blikje ma´skorrels, uitgelekt
zout
peper

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min

    Home            Recepten           Zoeken             Links