Recept voor Witlof met ham en kaas


Maak de witlof schoon, snijd de harde achterkantjes er af. Kook de witlof even 5 minuten in de magnetron. Laat de half gare kolfjes uitlekken. Rol de kolfjes in de ham en leg ze in de ovenschaal. Bedek de kolfjes met ruim kaas. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.


10 kolfjes witlof (2 per persoon)
20 plakjes ham (2 plakjes per kolfje)plakjes kaas, voldoende om de ovenschaal ruim te bedekken

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 20 min
Verwarm de oven voor op 200 graden. Tip: de witlofblaadjes die er af vallen als je de witlof schoonmaakt kan je gebruiken om een frisse witlofsalade te maken! Lekker met gebakken aardappeltjes. H.L.

    Home            Recepten           Zoeken             Links