Recept voor Victoriabaars met Italiaanse groenten


recept Victoriabaars met Italiaanse groenten Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1 cm dikte. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli 3 minuten in kokend water. Afgieten. Pel de uitjes en snijd ze in partjes. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de knoflook. Snijd de nijlbaars in stukjes van 3 cm. Meng de groenten in een ruime ovenvaste schaal met de knoflook, de olijfolie, de kruiden, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Rooster de groenten in de hete oven in ca. 25 minuten bijna gaar. Roer de tomatensaus en de witte wijn door de groenten. Schep de stukjes vis erdoor en laat de vis in ca. 8-10 minuten gaar worden in de oven. Roer eventueel een paar lepels crème fraîche door het gerecht. Voeg de tomatensaus, de wijn en de vis toe en laat de vis afgedekt op half vermogen in 8-10 minuten gaar worden. Tussentijd 3x omscheppen.


600 gram nijlbaarsfilet/victoriabaarsfilet
1 courgette
1 struikje broccoli
3 kleine uitjes
1 gele paprika
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden (diepvries)
zout
peper
cayennepeper
2 dl kant-en-klare tomatensaus
1/2 dl witte wijn

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 220 graden. Serveren met tagliatella.

    Home            Recepten           Zoeken             Links