Recept voor Verdure al forno


Snijdt de courgette in moten van 5 cm en vervolgens overlangs in kwarten. Halveer de paprika’s, verwijder steel, zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Snijdt de tomaten in kwarten en de uien in 8 stukken. Verwijder het vliesje en groene kern van de knoflookhelften. Doe alle groenten en knoflook in een ovenschaal, giet de olie er over en schep goed om. De groenten moeten worden ingevet, maar niet in een plas olie liggen! Zet de schaal 1 uur in de oven en schep af en toe voorzichtig om. Strooi pas op het laatst de oregano er over. Vlak voor het serveren bestrooien met zout en peper.


3 middelgrote courgettes
4 vlezige rode paprika’s
2 grote witte uien, gepeld
8 trostomaten
8 teentjes knoflook, overlangs gehalveerd
12 eetlepels extra virgine olijfolie
4 theelepels oregano
zout
peper

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links