Recept voor Vegetarische andijviestamppot met een Indonesisch tintje


Kook de aardappelen met wat zout in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze grof. Voeg zoveel melk en boter toe, dat een smeuïge puree ontstaat. Breng de puree op smaak met zout, peper en sambal en roer de gefruite uitjes erdoor. Snijd de andijvie in luciferdunne reepjes en schep die in gedeelten door de puree. Bestrooi met de seroendeng en serveer de atjar tjampoer erbij.


11/2 kg aardappelen
versgemalen zout en peper
±
2 dl melk
±
2 eetlepels boter
1 theelepel sambal oelek
1-2 eetlepels gefruite uitjes
400 gr andijvie
2-3 eetlepels seroendeng
150 gr verse atjar tjampoer (toko)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links