Recept voor Varkensvlees in pindasaus


Snijd het vlees in dobbelstenen Maak de ui schoon en snipper hem Fruit ui en knoflook in wat olie even aan. Voeg het vlees toe en laat dat onder voortdurend omscheppen aan alle kanten bruin worden. Doe er dan een kopje warm water bij. Laat het vlees op laag vuur in ongeveer een kwartier gaar worrden. Roer dan achtereenvolgens de pindakaas, het citroensap, de djinten, laos, koenjit en gemberpoeder door de saus. Blijf goed roeren tot een gebonden saus ontstaat. Voeg er desgewenst nog een scheutje ketjap manis aan roe.


500 gram schouderkarbonades
1 Ui
2 tenen knoflook uit de knijper
4 eetlepels pindakaas
2 theelepels sambaloelek
sap van 1 citroen
1 theelepel djinten
1 theelepel laos
1 theelepel koenjit
2 theelepels gemberpoeder of 3 theelepels geraspte verse gemberwortel

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links