Recept voor Varkensrollade met appelstroop en abrikozen


Vermeng de appelstroop met de mosterd en kaneel in een kommetje en bestrijk hiermee de rollade. Verwarm de boter in een braadpan en braad de rollade zachtjes rondom aan. Haal het vlees even uit de pan en fruit de gesnipperde ui in het braadvet. Strooi de bloem er over en bak het heel even mee. Doe de abrikozen en wijn in de pan, roer het goed door en laat het aan de kook komen. Leg het vlees terug en laat het geheel met het deksel op de pan nog 40 minuten stoven. Keer de rollade een paar keer om. Controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit! Voeg anders wat water toe. Haal vervolgens het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Maak de saus af door de slagroom toe te voegen. Laat dit aan de kook komen tot er een gebonden saus ontstaat. Snijd de rollade in plakken en server ze met de saus en de abrikozen. Lekker met aardappels of rijst en alle soorten groenten.


1 varkensrollade van ongeveer 600 gram
2 el appelstroop
1 el mosterd
1 el kaneel
4 el vloeibare boter
1 zoete ui, gesnipperd
1 el bloem
200 gram gewelde abrikozen
3 dl zoete witte wijn
1/4 l slagroom

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur

    Home            Recepten           Zoeken             Links