Recept voor Uientaart met spek en kaas


recept Uientaart met spek en kaas Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de uien in dunne plakjes. Bak het spek zachtjes in een grote droge koekenpan goudbruin en knapperig. Voeg de uien toe en bak ze al omscheppend mee. Laat alles even afkoelen. Vet ondertussen de bakvorm in en bestrooi deze met bloem en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik het deeg op diverse plaatsen in. Meng de kaassoorten door elkaar en strooi de helft van de kaas over het bladerdeeg. Verdeel het spek-uienmengsel over de taart. Klop de eieren los en meng ze met het (gezeefde) bloem, zure room, melk, kruiden en de rest van de kaas. Verdeel het mengsel over de taart. Bak de taart ± 20-25 minuten in het midden van de oven. Warm of lauwwarm opdienen.


6 plakjes diepvries bladerdeeg
150 gram reepjes mager rookspek in reepjes
4 grote uien
125 gram geraspte Emmentaler kaas
125 gram geraspte Gruyère kaas
1/8 liter zure room
1/8 liter melk
2 eieren
2 afgestreken eetlepels bloem (gezeefd)
zout en peper
1 theelepel paprikapoeder
1 mespuntje nootmuskaat
1 theelepel gedroogde of verse tijm
Quichevorm of ronde of rechthoekige bakvorm

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met een groene salade.

    Home            Recepten           Zoeken             Links