Recept voor Uien-visstamppot


Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in 2 of 4 stukken. Kook ze in weinig water met iets zout gaar. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de boter en bak de uiringen met het kerriepoeder hierin goudgeel. Snijd de - net iets ontdooide - koolvisfilet in blokjes en bestrooi die met zout en peper. Kook de vis in de visbouillon bijna gaar, het visvlees moet stevig blijven. De vis is gaar, als het visvlees ondoorschijnend is. Maak een aardappelpuree van de gare, fijngestampte aardappelen met de hete melk. Meng de uien en de rijst met de mosterd door de puree. Zorg dat dit mengsel gloeiendheet is en schep er dan voorzichtig de stukken vis door. Probeer de vis zo heel mogelijk te laten. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en citroensap.


1 kg kruimige aardappelen
11/2 kg uien
50 gr boter
1 eetlepel kerriepoeder
600 gr (diepvries)koolvisfilet
zout, peper
5 dl visbouillon (van een tablet)
±
1 dl hete melk
300 gr gekookte rijst (gaar gewogen, dus ideaal als restverwerking)
4-6 eetlepels mosterd
1-2 eetlepels citroensap

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links