Recept voor Turkse salade


De marul wassen,uit laten lekken en in dunne flinterjes snijden. Zonnebloempitten in een beetje sesamolie roosteren. De selderij heel fijn snijden. Ui pellen en in flinterdunne ringen snijden. Gedroogde tomaten in kleine stukjes snijden. Sla met selderij,ui,blokjes feta,olijven,zonnebloempitten en de pepperoni laag voor laag of gemend in/op een schaal leggen. Dressing vlak voor het eten over de sla gieten.


Salade
1 krop marul (Turkse sla, lijkt op andijvie)
1 bosje selderij.
1 zakje zonnebloempitten.
1 rode ui.
1 pot feta in olie.
20 zwarte olijven zonder pit.
6 stukjes gedroogde tomaten in olie.
1 pot pepperoni(groene pepers in zuur).

Dressing.
1/3 deel sesamolie
1/3 deel zonnebloemolie
1/3 deel Frambozen limonadesiroop
scheutje rode wijnazijn
peper
suiker
1 flinke teen knoflook uit de pers

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Dag van te voren dressing maken. Marijke Delwel

    Home            Recepten           Zoeken             Links