Recept voor Toscaanse lamsbout


Spoel de lamsbout onder koud stromend water af. Dep de lamsbout droog en lardeer hem met de knoflooktenen. Verhit olie in de pan en braad het vlees aan beide kanten goed aan. Pureer de tomaten en kruid ze met rozemarijn, zout en peper. Breng het geheel kort aan de kook en voeg het toe aan de lamsbout. Doe alles over in de braadslee en schuif deze 1 uur in de oven. Voeg kort 10 minuten voor het eind (niet eerder!) de doperwten toe en laat ze even meesmoren. Haal het vlees uit de braadslee en ontdoe het van het bot. Snijd het vlees in plakken en doe het vervolgens weer terug in de braadslee.


1 kilo lamsbout
12 gepelde knoflooktenen
6 el olijfolie
400 gram bliktomaten met vocht
gedroogde rozemarijn
zout
peper
500 gram doperwten (diepvries)

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur
Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links