Recept voor Tomatenroomsoep van verse tomaten


De groenten schoonmaken,tomaten pellen en ontpitten. Snij de prei, wortelen en uien in grove stukken en laat het geheel 10 minuten stoven. Voeg er 3 liter water bij en breng dit aan de kook. Voeg nu de tomaten, de stukjes bleekselderij, de tijm en de laurierblaadjes toe. Laat de soep 40 minuten zachtjes koken. De laurierblaadjes er uit halen en mixen. Nog eventjes laten koken. Op het laatste moment de peterselie en de melk toevoegen.


1 kg rijpe tomaten
1 kleine stengel bleekselderij
2 preien
2 wortelen
2 uien
tijm
laurierblad
peterselie
1/2kg aardappelen
peper en zout
koffiemelk

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Serveer met vers stokbrood of zelfgebakken brood.

    Home            Recepten           Zoeken             Links