Recept voor Tivallballetjes met Bruine Bonen (vegetarisch gerecht)


Olie verhitten, ui, peper en knoflook hierin fruiten; Tivallballetjes (eventueel door het midden snijden) enkele minuten meebakken. Bruine bonen, Snesie Foroe (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen en omscheppen, vervolgens selderij, paprika en tomaat erbij doen en enkele minuten bakken; tenslotte het water toevoegen en omscheppen. Het geheel 10 minuten zachtjes laten sudderen; zout naar smaak toevoegen. Kouseband, Zuurgoed, Gebakken Banaan. Variatietip: Gebruik, tahoe of sojabrokjes als variatie op de tivallballetjes.


3 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
3 theelepels Exotimex Knoflook
1 Madam Jeanette peper
360 gram bruine bonen (uit pot)
2 theelepels tomatenpuree
2 kopjes water
2 takken selderij
1/2 rode paprika
1/2 ui
1/2 tomaat
10 eetlepels olie
zout
200 gram tivallballetjes

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Vegetarische gerechten zijn vooral populair onder de Hindoestanen, met hun wortels in India de Hindoestaanse keuken heeft de Surinaamse keuken dan ook verrijkt met een groot aantal vegetarische gerechten. Dit gerecht is ontwikkeld in de Surinaamse keuken in Nederland. Genoeg voor Voor 4 personen. Klaar te maken in 15-20 minuten. De smaak van dit gerecht is Kruidig. SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK! Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links