Recept voor Tiramisu


Maak de sterke koffie. Als de sterke koffie gereed is, voeg daar dan de helft van de suiker en de amaretto aan toe. Goed doorroeren zodat de suiker goed oplost. Daarna laten afkoelen. Klop de 4 eidooiers met de rest van de suiker tot er een gladde schuimige lichtgele massa is ontstaan. Mix de mascarpone erdoorheen. Bekleed de bodem van de vorm met lange vingers en ook rand met (halve) lange vingers. Besprenkel de lange vingers met ruim de helft van het koude koffie/amaretto mengsel. Bedek de lange vingers met de helft van het mascarponemengsel. Leg hierop een nieuwe laag lange vingers en besprenkel deze met de rest van het koffie/amaretto mengsel. Dan opnieuw een laag van het maspcarpone mengsel. Vergeet niet ook de lange vingers aan de rand van de vorm ook te besprenkelen met het koffie/amaretto mengsel. Laat de Tiramisu een paar uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de tiramisu voor het serveren ruim met cacaopoeder.


4 eidooiers (gebruik altijd verse eieren, want deze worden rauw verwerkt)
500 gram mascarpone (2 verpakkingen)
75 gram suiker
1 dl sterke koffie
1 dl amaretto
lange vingers (of cake)
cacaopoeder
taartvorm van 24- 26 cm

Dit recept is geschikt voor: 0 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken:
Ervaring heeft geleerd, dat dit gerecht in plaats van lange vingers, ook met gewone- of roombotercake gemaakt kan worden (en ook dan erg lekker is). Bedek dan de bodem en de wand van de bakvorm met dunne plakken cake en ook de tussenlaag. Verdere verwerking als boven. Dit is een recept zonder stijfgeklopt eiwit. Dit geeft nl. een andere smaak en een bepaalde lucht aan het gerecht.

    Home            Recepten           Zoeken             Links