Recept voor Terrih van lever


Was de lever, dep hem droog en snijd hem in dunne repen. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Wrijf uien, knoflook, sambal, ketoembar, kemiries, laos en suiker tot een brij. Fruit deze onder goed roeren in hete olie gedurende een paar minuten aan. Doe een kopje water bij de saus en laat nog een minuut doorprutttelen. Voeg de lever toe en laat deze in ca. 15 minuten op niet te hoog vuur gaar worden. Voeg zonodig nog wat water toe, het is niet de bedoeling dat de saus helemaal inkookt.


250 gram kalfslever
2 uien
3 tenen knoflook uit de knijper
2 theelepels sambal trassi
1 theelepel ketoembar
4 gepofte kemirienoten
1/2 theelepellaos
1 eetlepel javaanse suiker of 2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels vloeibare tamarinde

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links