Recept voor Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole


een grill of grillplaat Taboulehsalade: Verhit 1 eetlepel olie en bak de aubergine +- 5 minuten. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat die 21/2 cm onder staat. Breng de bulghur met de deksel op de pan aan de kook en kook ze in 15-20 minuten zachtjes gaar. Laat de bulghur dan in +- 1 uur afkoelen. Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie, het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en olijven.


Voor de taboulehsalade:
3 eetlepels olijfolie
250 gr aubergine in blokjes
300 gr grove bulghur (natuurvoedingswinkel)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels fijngesneden munt
2 tomaten in blokjes
1 bosje lente-uitjes in dunne ringen
zout, peper
100 gr zwarte olijven Voor de doperwtenguacamole:
300 gr gedopte (diepvries) doperwten
1 kleine ui
2 tomaten
1 vers rood pepertje
zout
25 gr verse koriander
2 eetlepels limoensap Voor de lamskoteletjes:
8 kleine lamskoteletjes
1 gehalveerd teentje knoflook
zout, peper
wat olijfolie

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Doperwtenguacamole:
  • AV

  •     Home            Recepten           Zoeken             Links