Recept voor Taaitaainoten (de èchte pepernoten)


Vermeng de honing, het ei, de speculaaskruiden, de anijs en het zout in een kom en roer het bakmeel erdoor. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ± 1 uur rusten. Verwarm de Oven voor op 200°C. Vorm van het deeg repen en snijd die in dobbelstenen. Leg ze op de bakplaat en bak ze in 10-15 minuten bruin en gaar.


250 gr vloeibare honing
1 ei
1 eetlepel speculaas- of koekkruiden
1 theelepel gemalen anijszaad
zout
250 gr gezeefd zelfrijzend bakmeel
een ingevette bakplaat

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
Taaitaaipop Vorm het Deeg op de bakplaat tot 1 of 2 poppen van ± 1 cm dik en versier ze. Bak de taaitaai in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin. Piet

    Home            Recepten           Zoeken             Links