Recept voor Taai-Taai


Meng in een ruime kom het meel met het zuiveringszout en maak er een kuiltje in. Klop de honing met melk, eieren, zout en anijs tot de honing niet meer klontert. Giet dit mengsel in het kuiltje en roer alles vanuit het midden tot een glad deeg. Als het beslag te dik wordt voor de houten lepel, werk dan met een deegspatel. Laat dit kleverige deeg, afgedekt met een stuk plastic, 12-14 uur op kamertemperatuur rusten. Bestuif het werkvlak met ruim meel en rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm. dik. Om de koeken mooi glad te krijgen, kunt u de bovenzijde met plactic afdekken tijdens het rollen. Snij of steek figuren uit het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak kleine figuren ca. 10 min. midden in de oven. Grotere figuren moeten naar verhouding langer in de oven.


700 gram volkorenmeel
1/2 el zuiveringszout (drogist)
450 gram half gekristalliseerde honing
200 ml karnemelk (150 ml bij gebruik bloem)
2 eieren
1 mespunt zout
1 1/2 - 2 el anijszaad

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 20 min
Tip: van de deegrestjes kunt u pepernoten bakken. De koeken mogen niet echt bruin worden, alleen wat donkerder, anders worden ze te droog. Verwarm de oven voor op 175 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links