Recept voor Surinaamse sautésoep


Trek in 3 l water bouillon van kip, laos, ui, knoflook, citroengras en salam. Haal de kip uit de boullion. Zeef de bouillon. Leng de bouillon aan tot 3 l en breng weer aan de kook. Doe de bouillonblokjes en 2 lepels ketjap erbij. Op smaak brengen met zout en peper. Meng de ketjap asin en de spaansepeper of sambal en de knoflook. Goed laten trekken. Dit is de ketjap sambal. Maak de kip schoon, bewaar het vlees in een schaal Zet het vlees en de rest van de vulling op tafel, samen met de boullion. Laat iedereen zelf kiezen wat er in de soep gaat, en giet er een schep bouillon op. Als je het wat pittiger wil doe je er ketjap sambal bij.


Minstens 800 gr kip (bouten, hele kip, karbonades)
4 cm laos
1 blaadje salam
grote ui door de helft gesneden
4 teen knoflook
1 citroengras
2 l water
3 kippenbouillonblokjes
2 lepels ketjap asin
1 fijngesneden ui in olie gebakken
zout, peper
---
Voor de vulling
250 g taugeh
1 pakje fritesstokjes van de toko
1 bosje fijngesneden selderij
gebakken Chinese vermicelli (in olie als kroepoek gebakken)
300 gram spitskool fijngesneden
Gebakken uitjes (van de toko)
---
Voor de ketjap sambal
2 teentjes knoflook
1 fijngesneden Surinaamse peper of 1 lepel sambal oelek
4 lepels ketjap asin (zoute ketjap)

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur
Kan als maaltijdsoep dienen, serveer er dan brood en een hardgekookt ei bij. Wij eten dit altijd met een turks brood. Een geweldige soep voor grote groepen. Iedereen neemt de vulling die je zelf wil! Varieer gerust met de vulling, dat is juist de lol!

    Home            Recepten           Zoeken             Links