Recept voor Surinaamse pindasoep


Breng in een grote soeppan de kipbraadsticks aan de kook met 1 1/2 liter water, het kippenbouillontablet en de ui. Laat het geheel 1 uur zachtjes doorkoken tot het kippenvlees van het bot valt. Neem de braadsticks uit de soeppan, laat ze afkoelen, haal het vlees er af en snijd het in blokjes. Roer de pindakaas en de sambal met een soeplepel kookvocht los in een kom. Doe het kippenvlees terug in de soeppan met het pindakaasmengsel en de spekblokjes. Proef de soep: als de soep te pittig is, roer er dan nog wat pindakaas door. Niet pittig genoeg? Voeg dan nog wat sambal toe. Voeg de taugé en het pimentpoeder toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken.


6 kipbraadsticks
6 el pindakaas met stukjes
1 à 2 tl sambal oelek
250 gram magere spekblokjes
250 gram taugé
2 tl pimentpoeder
1 kippenbouillontablet
1 grote ui, gesnipperd
1,5 liter water

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1,5 uur

    Home            Recepten           Zoeken             Links