Recept voor Surinaamse bonen


Het vlees in stukjes snijden, met peper en zout bestrooien en in de boter bruin braden. Vlees uit de pan halen De uien grof snijden en bakken in het vet van het vlees De tomaten met het vocht erbij doen. Doe het vlees er weer bij. Voeg hier het bouillontablet bij Doe de bruine bonen met het vocht erbij. Op smaak brengen met een scheutje ketjap en een paar druppeltjes tabasco. 2 uur laten sudderen.


300 gram rundvlees (of kip)
300 gram varkensvlees (speklapjes of hamlappen)
2 grote uien
2 grote potten bruine bonen (uitlekgewicht: 460 gram per pot)
2 blikjes gepelde blokjes tomaten
bouillontablet
scheutje ketjap
tabasco
boter
peper
zout

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Met aardappelen, brood of rijst opdienen.

    Home            Recepten           Zoeken             Links