Recept voor Stoofschotel met spruitjes


Bak het vlees in gedeelten in de hete olie rondom bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper. Leg het vlees terug in de pan en strooi de basterdsuiker en de bloem over het vlees. Schep alles goed om. Verwarm het bier en de bouillon en schenk deze bij het vlees. Voeg laurier, kaneel en tijm toe en schep het geheel om. Stoof het vlees in 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar. Maak intussen de spruitjes schoon en stoof deze de laatste 12-15 minuten mee met het vlees. Serveer het gerecht met gekookte aardappels.


600-75- gram mager rundvlees in plakken van 1/2 cm. dik
4 eetlepels olie
zout
peper
2 theelepels donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels bloem
1 pijpje bier (oud bruin)
2 1/2 dl vleesbouillon (tablet)
2 blaadjes laurier
1 stukje pijpkaneel
3 takjes tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
750 gram spruitjes

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: Meer dan 3 uur

    Home            Recepten           Zoeken             Links