Recept voor Stamppot zuurkool


Kook de aardappelen met wat zout gaar, stamp ze fijn en meng ze met de verwarmde melk tot een puree. Breng op smaak met peper. Bak intussen de spekjes in de boter zachtjes uit. Snipper de paprika en bak hem kort mee. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en warm ze mee. Haal de wijnzuurkool los, schep hem met wat water, de rozijnen en de uitgelekte bruine bonen bij de kip en de spekjes en laat alles al omscheppend even stoven. Roer het zuurkoolmengsel smeuïg met de crème fraîche en de chilisaus en schep dit door de aardappelpuree. Serveer met geraspte oude kaas.


11/2 kg afkokende aardappelen
zout, peper
11/2 dl halfvolle melk
600 gr (wijn)zuurkool
75 gr reepjes mager rookspek
2 eetlepels boter
1 rode paprika
2 gerookte kipfilets (400 gr)
1 klein potje bruine bonen
2-3 eetlepels crè
me fraî
che
1 theelepel chilisaus
geraspte oude kaas

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variaties
  • AV

  •     Home            Recepten           Zoeken             Links