Recept voor Stamppot witte kool met kerrie en ananas


Kook de aardappelen met weinig zout in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze grof. Voeg zoveel melk en boter toe dat een smeuïge puree ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper. Verhit 2 eetlepels boter, roer de kerrie erdoor en bak de kool hierin omscheppend 5 minuten. Snijd de ananasschijven in stukjes en schep die samen met de kool door de puree. Verwarm de nuggets of kibbeling en geef ze bij de stamppot. Serveer er eventueel kerriesaus bij.


11/2 kg aardappelen
versgemalen zout en peper
±
2 dl melk
±
2 eetlepels boter
1 eetlepel kerriepoeder
300 gr gesneden witte kool
1 blikje ananasschijven (inh 350 gr)
300 gr visnuggets of kibbeling

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links