Recept voor Stamppot van kropsla


Bind de tijm, rozemarijn, laurier en peterselie samen, breng de fond of bouillon met het kruidenbouquet, de knoflook en de ui aan de kook en kook de aardappelen hierin in een open pan in 25 minuten gaar. Giet de aardappelen af en vang het vocht op. Pureer de aardappelen (bijvoorbeeld door een pureeknijper) en verdun de aardappelpuree met het opgevangen vocht tot een mooie dunne gladde puree. Bak het lamsvlees al omscheppend in 2 eetlepels olie in 5 minuten bruin. Was de sla, verwijder de buitenste slappe bladeren en pluk de sla in stukken. Meng de sla en het lamsvlees vlak voor het serveren door de puree.


1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 blaadje laurier
2 peterseliestelen
1 liter gevogeltefond (pot 4 dl) of kippebouillon (van tablet)
1 teentje knoflook
1 ui
1 kg geschilde aardappelen (Nicola)
400 gr lamsschouder of lamsbout in reepjes
2 eetlepels olie
2 kroppen sla

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links