Recept voor Stamppot rauwe postelein


Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Maak de postelein schoon en snijd die in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Kook de aardappelen in wat water met zout in ± 20 minuten gaar. Verhit intussen de olie in een koekepan en bak de saucijzen hierin in ± 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de ui en de paprika toe en bak deze al omscheppend mee. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng dit aan de kook. Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn. Voeg het ui-paprikamengsel uit de koekepan, de postelein en 4 eetlepels seroendeng toe. Verwarm de stamppot al omscheppend en breng eventueel op smaak met wat peper. Bestrooi de stamppot met de rest van de seroendeng. Serveer de saucijzen erbij.


11/2 kg aardappelen (Santé
of Bildstar)
peper, zout
500 gr postelein
1 ui
1 rode paprika
zout
1 eetlepel olie
4 saucijzen
11/2 dl melk
5 eetlepels seroendeng (Conimex)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatie: Neem in plaats van postelein eens 500 gr raapstelen. AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links