Recept voor Stamppot boerenkool met veel gerechtjes


Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de kool. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken. Verhit de boter met de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur. Schep er de kool met aanhangend water door en laat de kool al omscheppend slinken. Leg de aardappelen op de groente, voeg naar smaak zout toe en kook alles in ± 25 minuten gaar. Voeg de melk toe, stamp alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de bijgerechtjes, atjar, seroendeng en kleine kroepoekjes of emping.


1 ui
1 teentje knoflook
750 gr gesneden boerenkool
11/2 kg aardappelen (afkokers)
25 gr boter
2 eetlepels Maleise roerbakolie
zout, peper
1 dl hete melk

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links