Recept voor Spekkoek


Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Roer boter en suiker schuimig. Splits de eieren. Voeg de dooiers één voor één aan het boter-suikermengsel toe. Roer vervolgens alles weer schuimig. Meng bloem, koekkruiden, kaneel, nootmuskaat, piment en vanillesuiker door elkaar. Meng dit geheel lepel voor lepel door het botermengsel. Sla de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het deeg. Vet een cakevorm goed in met gesmolten boter. Giet er een dun laagje deeg in. Bak het laagje deeg lichtbruin en net gaar. Bestrijk het laagje met boter en leg hierop weer een laagje deeg dat eveneens lichtbruin en net gaar moet worden. Besmeer dit weer met boter en ga zo door tot het deeg op is. Laat de spekkoek dan nog 10 minuten doorbakken en zet vervolgens de oven uit. Laat de koek nog een kwartier in de vorm afkoelen alvorens haar uit de vorm te storten. Laat goed afkoeken en snijd de spekkoek in dunne plakjes.


170 gram boter
170 gram suiker
90 gram bloem
1 tl koekkruiden
2 tl kaneel
1 tl piment
1 tl geraspte nootmuskaat
2 zakjes vanillesuiker
5 eieren

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur
Verwarm de oven voor op 160 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links