Recept voor Speculaaspoppen


Voor 3 stuks van 30 cm groot: 250 gr zelfrijzend bakmeel 125 gr bruine basterdsuiker een snufje zout 1 citroen 2 eetlepels speculaaskruiden 175 gr koude boter 2 eetlepels melk 2 eetlepels bloem 1 ei


Voor dit speculaasgebak kunt u gebruik maken van een originele houten speculaasplank.

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen daarna uit. Zeef de bloem boven een kom en voeg de citroenrasp, de suiker, de kruiden en zout toe. Doe er de gehakte stukjes boter, de melk en het citroensap bij en kneed het geheel snel tot een stevige bal. Verwarm de oven voor op 175° C. Bestuif de speculaasvorm met bloem. Doe 1/3 van het deeg in de vorm en druk het stevig aan. Verwijder het overtollige deeg door een nylondraad strak over de speculaasplank te trekken. Leg een vel bakpapier op het deeg en keer de plank voorzichtig om, zodat het deeg uit de vorm komt. Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei. Bak het 25 minuten en laat het op een taartrooster afkoelen. Piet

    Home            Recepten           Zoeken             Links