Recept voor Speculaasbrokken


Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje en verkruimel ze met de vingers door het meel. Kneed het geheel snel tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 170C. Rol het deeg uit tot een lap van 7 mm dik. Leg het deeg op de bakplaat en prik het met een vork regelmatig in. Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met ei. Bak de speculaas in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat de speculaas afkoelen en breek hem in brokken.


185 gr zelfrijzend bakmeel
85 gr donkere basterdsuiker
10 gr speculaaskruiden
zout
120 gr koude boter in stukjes
35 gr gepelde amandelen
1 klein losgeklopt ei
een ingevette bakplaat

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
Kleine speculaasjes ( 50 stuks) Piet

    Home            Recepten           Zoeken             Links