Recept voor Spaanse crema catalana


Was de citroen en schil deze dik. Verwarm de slagroom met de citroenschil en het kaneelstokje en laat de room afkoelen. Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt) en klop de eidooiers met de suiker tot een wit mengsel. Roer het eimengsel door de slagroom. Verwarm al roerend het slagroommengsel tot het iets dikker wordt (mag niet gaan koken!). De crème is op de juiste dikte als het op de achterkant van een houten lepel als een laagje blijft hangen. Verdeel de crème over de bakjes/schaaltjes en laat het in de koelkast minimaal 3 uur opstijven. Verwarm de oven voor op de grillstand. Bestrooi de crème met een dun laagje basterdsuiker en laat dit onder de grill ca. 2 minuten karameliseren.


1 citroen
350 ml slagroom
1 kaneelstokje
4 eieren
60 gram suiker
ca. 4 eetlepels donkere basterdsuiker
Extra nodig: 4 vuurvaste schaaltjes

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 20 min
Maak de crème een dag van tevoren!

    Home            Recepten           Zoeken             Links