Recept voor Snelle Chili con carne-schotel


Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak het in een droge koekenpan knapperig. Voeg het gehakt toe aan het ontbijtspek en bak het in ca. 7 minuten rul. Was de paprika en halveer hem. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was de courgette en snijd hem in blokjes. Bak de paprika en de courgette met het gehakt en pers de knoflook erboven uit. Roer de tomatenblokjes en de crème fraîche door het gehaktmengsel. Laat de gehaktsaus maximaal 10 minuten stoven. Schep de bonen met het chilipoeder door de gehaktsaus en warm het gerecht goed door. Schep de chili con carne in een ovenschaal en strooi de tortillachips en de geraspte kaas erover. Laat de chili con carne midden in de oven ca. 10 minuten gratineren.


75 gram ontbijtspek
500 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 courgette
1 blik stukjes tomaat
1 dl crème fraîche
500 gram bruine bonen
0,5 theelepel chilipoeder
100 gram geraspte kaas
tortillachips (nacho cheese of naturel)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden) Goed van tevoren klaar te maken. Serveren met tortillachips.

    Home            Recepten           Zoeken             Links