Recept voor Shepard´s Pie


Vet een grote ovenschaal in met gesmolten boter of olie. Snijd het vet van het vlees en snijd het vlees in kleine blokjes of maak er gehakt van. Verhit vet of boter in een grote steelpan. Voeg de uienringen toe en bak ze goudbruin. Voeg bloem en mosterd toe. Voeg geleidelijk bouillon toe en roer het mengsel glad. Breng het mengsel aan de kook. Temper het vuur en laat het 3 minuten sudderen. Roer er vlees, munt, peterselie, peper, zout en saus door. Haal de pan van het vuur en schep alles in de ovenschaal. Meng de aardappelen, melk, boter, zout en peper. Roer de puree glad en romig. Verdeel de puree over het vlees en bewerk de bovenkant met een vork. Laat de ovenschotel 40-45 minuten bakken tot de schotel door en door warm is en de aardappels goudbruin zijn.


750 gram gaar, mager, geroosterd lamsvlees
25 gram lamsvet of boter
2 middelgrote uien (in dunne ringen)
40 gram tarwebloem
1/2 tl droge mosterd
6 dl kippenbouillon
1/4 kop verse, fijngehakte munt
1/4 kop verse, fijngehakte peterselie
1/2 tl gemalen peper
zout naar smaak
2 el worcestersaus
Voor de aardappellaag:
4 grote kruimige aardappels (gekookt en gepureerd)
60-80 ml. warme melk
30 gram boter
zout naar smaak
peper naar smaak

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1,5 uur
Verwarm de oven voor op 210 graden. Extra nodig: grote ovenschaal.

    Home            Recepten           Zoeken             Links