Recept voor Servisch vleesgerecht met rijst


recept Servisch vleesgerecht met rijst Spoel het varkensvlees onder stromend koud water af, dep het droog en snijd het in blokjes. Bak de spekjes uit. Braad het varkensvlees in het spekvet en kruid het met peper en zout. Snijd de uien in plakjes en laat ze bruin worden bij het vlees. Voeg de risottorijst toe en bak die al roerend mee en giet de bouillon erover. Voeg de tomatenstukjes toe en het rijstgerecht. Laat alles in ca. 35 minuten gaar koken. Roer de crème fraîche door het gare gerecht en breng het op smaak met paprikapoeder en bestrooi het geheel met peterselie.


500 gram varkensvlees
100 gram spekjes
zout
peper
3 uien
300 gram risottorijst
800 ml vleesbouillon
1 blik tomatenstukjes
2 el crème fraîche
paprikapoeder
1 el peterselie

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min

    Home            Recepten           Zoeken             Links