Recept voor Semoer daging


Wrijf het vlees in met de tamarinde en laat dit een paar uur intrekken. Dep het vlees droog en snijd het in plakken van ongeveer een centimeter dik. Bestrooi het vlees met peper,zout en nootmuskaat. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Fruit ui en knoflook even aan in wat hete olie en laat de sambal een minuut meebakken. Voeg dan de plakken vlees toe en bak deze aan weerszijden bruin. Giet de ketjap erbij en 3/4 liter water, Zet het vuur laag en laat het vlees ca. 1/2 uur sudderen of tot het gaar is.


500 gram mals rundvlees
3 eetlepels vloeibare tamarinde
1 Ui
1 teen knoflook uit de knijper
1 theelepel sambal manis
3 eetlepels ketjap manis
1/2 theelepel versgeraspte nootmuskaat
3/4 liter water
peper
zout

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links