Recept voor Selderij-linzenstamppot


Schil de selderijknol en rasp hem grof boven een ruime magnetronschaal met deksel. Sprenkel er direct het citroensap over om te voorkomen dat de selderijrasp verkleurt. Voeg de prei, de knoflook en het bouillonpoeder toe, sprenkel er het water over en meng alles goed door elkaar. Sluit de schaal af en maak de groenten in ± 15 minuten in de magnetron op vol vermogen (800 Watt) zacht en gaar. Roer er de linzen, de champignons en de groene kruiden door en verwarm het gerecht nog 2 minuten in de magnetron door en door. Breng het zo nodig op smaak met peper en zout. Serveer er pittige komkommersalade bij; die maakt u door plakjes komkommer op smaak te brengen met wat citroensap, ringetjes Spaanse peper en lente-ui. Deze salade wordt zoetzuur, als u door het citroensap een druppel zoetstof roert.


200 gr gekookte rode of groene linzen
1/2 selderijknol
1 eetlepel citroensap
1/2 prei in ringen
1 fijngehakte teen knoflook
1 eetlepel groentebouillonpoeder
2 eetlepels water
200 gr grotchampignons
2 eetlepels gehakte groene kruiden
peper, zout

Dit recept is geschikt voor: 0 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links