Recept voor Seitan (vegetarisch gerecht)


Olie verhitten, Seitan uitlekken, daarna in kleine reepjes snijden en in de olie 5 minuten bakken, daarna uien en knoflook toevoegen en 2-3 minuten meefruiten; voeg de Snesie Foroe, tomatenpuree, selderij, de Pinda-Satésaus en peper toe, het geheel omscheppen en 5 minuten bakken. De laatste minuut de paprika, prei en het water toevoegen en goed omscheppen; het geheel 10 minuten zachtjes laten sudderen. Kouseband.


325 gram Seitan
1/2 Madam Jeanette peper
1 theelepel Faja Lobi Pinda-Saté
saus
3 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
4 theelepels Exotimex Knoflook
2 theelepels tomatenpuree
12 eetlepels olie
1/4 stuk rode paprika
1 stengel prei
2 takken selderij
1/2 ui
1/2 kopje water

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Serveer dit gerecht ook eens met o.a. Nasi Goreng. Ook dit gerecht is een product uit de Hindoestaanse keuken, die een groot aantal verfijnde vegetarische gerechten heeft voorgebracht Seitan is een volwaardige vleesvervanger, zodat het een bijzondere belangstelling krijgt van de Hindoestaanse huisvrouw. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links