Recept voor Scones


Laat 125 gram rozijnen een uurtje wellen in water. Doe daarna alle ingrediŽnten in een grote kom en kneed ze tot een soepel deeg. (Het deeg is erg plakkerig!) Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm met 2 lepels bolletjes en leg ze naast elkaar op de bakplaat of vul het muffinbakblik met het deeg. Bak de scones gedurende 20 minuten in de oven. Serveer de scones met clotted cream (zure room mengen met geklopte slagroom) en aardbeienjam en natuurlijk een grote pot thee.


500 gram zelfrijzend bakmeel
3 dl karnemelk
geraspte schil van 1 citroen (of van Baukje)
1 ei
125 gram rozijnen
50 gram witte basterd suiker
50 gram roomboter
snufje zout
aardbeienjam
zure room
slagroom (1/8)
thee

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Oven voorverwarmen op 200 graden. Extra nodig: mixer evt. muffinbakblik.

    Home            Recepten           Zoeken             Links