Recept voor Schaafijs (Surinaamse schaafijsdrank)


Het water en 200 ml van de gewenste siroop goed met elkaar mengen en één nacht invriezen; hierna het schaafijs verdelen over 4 longdrink glazen. Schenk eventueel in elk glas een scheutje siroop er overheen. Variatietip: Voeg aan de smaken Kola, Orgeade en Su Su/ Dawet eens volle melk naar smaak toe. Gebruik ter variatie condensmelk in plaats van melk; met de condensmelk wordt het schaafijs tevens mooi gegarneerd. Voeg aan de smaken Markoeza, Gember en Tamarinde in stukjes gesneden exotische fruit toe. Probeer ook eens andere Surinaamse verfrissers zoals Rozema-Pop drinks.


Faja Lobi Orgeade (siroop)
of Faja Lobi Kola (siroop)
of Faja Lobi Tamarinde (siroop)
of Faja Lobi Su Su / Dawet (siroop)
of FajaLobi Markoeza (siroop)
of Faja Lobi Gember (siroop)
450 ml water

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Met schaafijs wordt de typisch Surinaamse schaafijsdrank bedoeld om deze drank te bereiden, wordt een grote ijsblok speciaal ingevroren, waarna het met een schaaf geschaafd wordt en in een glas wordt geserveerd. Vervolgens wordt hieraan é é n van de volgende Surinaamse siropen naar smaak toegevoegd: Kola, Orgeade, Markoeza, Gember, Su Su/Dawet en Tamarinde. Aangezien het bereiden van deze drank op bovengenoemde wijze erg bewerkelijk en tijdrovend is, wordt deze drank ook op een andere maar even doeltreffende wijze bereid in dit recept wordt deze bereidingswijze beschreven. Genoeg voor Voor 4 personen. Klaar te maken in 10 minuten. De smaak van dit gerecht is Exotisch zoet. SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK! Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links