Recept voor Scampi met pestosaus


Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Pel de scampis. Bak ze in een diepe pan met een weinig bakboter. Keer ze regelmatig om zodat ze mooi rood zien en een korstje hebben, een beetje look toevoegen mag. Wanneer ze mooi gebakken zijn haal je ze uit de pan en leg ze op een bord. Voeg nu de witte wijn toe in de pan en laat dit 30 seconden inwerken. Voeg daarna de room toe en de pesto en roer het geheel tot het een rood sausje is. Doe daarna de garnalen en de champignons bij het geheel en laat zachtjes sudderen. Breng daarna het geheel op smaak met peper en zout en doe wat peterseliekruiden erbij om de aandacht van al dat rood te halen. Doe nu de scampis er terug bij en dik de saus wat met ma´zena opgelost in water.


800 gram ongepelde scampis (= grote garnalen)
1 eetlepel bakboter
eventueel lookpoeder
20 cl droge witte wijn
50 cl room
4 eetlepels rode pesto
100 gram garnalen
250 gram (verse) champignons
zout
peper
peterselie (kruiden geen verse)
ma´zena

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Serveren met brood en een glas droge witte wijn. Nick

    Home            Recepten           Zoeken             Links