Recept voor Saté met ketjapsaus


Leg de satéprikkers in koud water. Pel en pers het teentje knoflook. Pel en snipper de ui. Roer een marinade van de ui, knoflook, korianderpoeder, 2 eetlepels ketjap, zonnebloemolie en de sambal. Schep het vlees door de marinade en laat het ca. 1 uur afgedekt staan. Pel en snipper het sjalotje zeer fijn. Was de peper en verwijder de zaadlijsten. Snij de peper in ringetjes. Pers de limoen. Roer de saus van 6 eetlepels ketjap met de sjalot, basterdsuiker en het limoensap. Rijg het vlees aan de prikkers en rooster de saté ca. 5 minuten op de barbecue en keer ze regelmatig. Serveer de saté met de ketjapssaus.


1 teentje knoflook
1 ui
2 theelepels korianderpoeder
8 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels sambal oelek
500 gram satévlees
1 sjalotje
1/2 Spaanse rode peper
1 limoen
2 eetlepels bruine basterdsuiker

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1,5 uur
Extra nodig: sateprikkers en plastic folie.

    Home            Recepten           Zoeken             Links