Recept voor Saté van schapenvlees


Maak een brij van de sambal, knoflook, ketoembar, djinten, gemberwortel en de vloeibare tamarinde. Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen of vraag uw slager, dit voor u te doen. Wrijf het vlees in met de marinade en laat het minstens 1 uur intrekken. Rijg het vlees aan stokjes of pennen en rooster het onder de grill of op de barbecue. U kunt er een sojasaus bij serveren.


500 gr schapen- of lamsbout
5 eetlepels vloeibare tamarinde
1 eetlepel sambal manis
3 tenen knoflook uit de knijper
4 gepofte kemirienoten
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
2 theelepels versgeraspte gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links