Recept voor Saté kambing Madura 1


Snijd het vlees in dobbelstenen. Meng de ui met de overige ingrediënten goed door elkaar. Als u gedroogde kokos gebruikt, moet u die van tevoren te met 11/2 eetlepel kokend water besprenkelen en daarna goed omscheppen. Leg de stukjes vlees in de marinade en laat het 2 uur in de keuken staan (in de koelkast mag ook, maar reken dan op een marineertijd van 4 uur of meer). Steek de stukjes vlees aan houten bamboestokjes en rooster ze onder een niet al te hete grill of boven de barbecue. Let erop, dat de kokos niet verbrandt. Geef er rijst en een satésaus bij.


500 gr mager lams- of geitenvlees
1 fijngeraspt uitje
2 fijngestampte teentjes knoflook
1/2 theelepel zout
1 theelepel sambal oelek
1/2 theelepel trassi
1 eetlepel tamarindevocht
1 eetlepel sojasaus (manis)
2 eetlepels geraspte kokos, (vers of gedroogd)

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links