Recept voor Saté de Luxe


Het vlees in lange reepjes met een breedte van 2 cm snijden en vervolgens één nacht van te voren in de Losie Foroe (marinade) marineren; gebruik per 250 gram vlees 5 eetlepels Losie Foroe (marinade). Daarna de stukken vlees zigzagvormig aan de satéstokjes rijgen; grill of barbecue het vlees, draai het regelmatig om, tot het vlees gaar is. Serveren met Faja Lobi Pinda-Satësaus en/of Nasi Goreng of Bami of Moksie Alesie. Goreng, Moksie Alesie.


Faja Lobi Losie Foroe (marinade)
Faja Lobi Pinda-Saté
saus
500 gram kipfilet

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Maak ook eens saté van varkensvlees of garnalen. Gooi hoge ogen bij uw gasten met deze aparte saté afkomstig van de Hindoestanen uit het district Nickerie in Suriname door de Nickeriaanse creativiteit, is een oogstrelende en bijzonder smaakvolle saté verkregen, die echt anders is dan welke andere saté dan ook. De speciale Surinaamse pindasaus completeert de bijzondere smaak van deze saté . Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links