Recept voor Saoto (Surinaamse kippensoep)


Water verhitten, hieraan de Saoto (soepmix) en de overige ingrediënten toevoegen (potje goed afspoelen, zodat er geen restanten in achterblijven), het geheel goed omroeren en 10-15 minuten koken; tijdens het koken de soep enkele malen omroeren. kommetje serveren met één of meer van de volgende bijgerechten: mini frietjes, gebakken uien, gebakken kip, taugé, hardgekookt ei, gebakken rijstvermicelli (zo is elk portie weer anders). Voeg vervolgens naar smaak Saoto Sambal toe.


1 potje (360ml)
Faja Lobi Saoto (soepmix)
Faja Lobi Saoto Sambal
2 liter water
30 gram gebakken uien
2 takken selderij
2-3 pimentkorrels

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Voeg tijdens het koken 2-3 pimentkorrels toe. Saoto is de meest populaire soep in Suriname, die met de Javanen uit Indonesië naar Suriname is gebracht door de invloeden van de Hindoestaanse en de Creoolse bevolking is een echte Surinaamse soep ontwikkeld. Saoto onderscheidt zich van andere soepen, doordat het bereid wordt met de bouillon van soepkip en geserveerd wordt met een groot aantal verschillende bijgerechten daarnaast wordt voor een pittiger smaak gebruik gemaakt van een speciale saoto sambal. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links